onsdag 10 mars 2010

Tillbaka i verkligheten.

Jag har varit nere för räkning i en elakartad förkylning så jag har bara orkat arbeta. Jag har varit med om magsår,lunginflammationer,handledsoperationer och bråckoperation men förkylning slår allt med hästlängder. Så tala inte sjukdomar med mig...

Nåja. Idag kan vi läsa om ett gäng förvirrade muslimer som tydligen planerat ett attentat mot rondellhundens skapare. En av deltagarna i denna grupp kallar sig tydligen för "Jihad Jane". Konstnären själv verkar ta det hela med ro,beväpnad med en yxa som han är räknar han med att ge dessa förvirrade muslimer en match...

Men...Jihad Jane??? Är vi allvarliga nu? Det låter som ett dåligt manus till en B-film.

Läs mer här och här

4 kommentarer:

  1. Hans, konstnär10 mars 2010 kl. 08:00

    ...hur kan man tro att om man använder friheten att tala, till att kränka folk, inte skall skapa reaktioner, så är man okunnig. Om man då ser att det sårar människor så bör man väl be om ursäkt ... om man nu menar det. Om det var meningen att kränka dessa människor, får man väl vara beredd på att få reaktioner. I detta fall är reaktionerna lika groteska som handlingen som orsakade dom ... om man utgår ifrån de inblandades levnadsverklighet. Fast egentligen borde man kunna förvänta sig mer av Vilks ... om det nu inte var så att hans egentliga syfte var att få uppmärksamhet ... för uppmärksamhet är det allra viktigaste för vissa konstnärer.

    SvaraRadera
  2. Jag hörde Lars Vilks igår i P1 säga "att kränka varandra är ett sätt att kommunicera"....
    ....sagt av en vuxen människa, tillika erkänd konstnär...

    Så hur kan vi förundras över att ungdomar kränker varandra på internet?

    Lars Vilks sa vidare att han inte är rädd, han tar det hela "estetiskt". Vari ligger estetiken i att man kränker andra människor?

    SvaraRadera
  3. Sv;Hans och fairymary. Vilks liksom många konstnärer är ute för att provocera. I detta fallet har han lyckats. Det är bara synd att han inte inser att provokationens resultat drabbar så många fler än han själv.

    Är man en konstnär bara för att man kan provocera? Vilks tycks tro det.

    SvaraRadera