måndag 7 december 2009

Vad är terrorism?

Det finns idag ingen entydig definition på vad som är terrorism. Inte ens SÄPO som ju är de som aktivt ska bekämpa terrorism har en bestämd definition.

Därför menar jag att man är ute på djupt vatten när man tillåter övergrepp på demokratin, vilket jag anser FRA-lagen vara. I mening att bekämpa terrorism, som SÄPO inte bestämt vad det är, ska man tillåta dem att genom FRA spana på oss medborgare.
För att skydda oss måste de beställa spaning genom regeringskansliet...
Spaningen kommer att ske efter exv vissa sökord, namn,ip-adresser eller andra kriterier som för tillfället räknas som relevant. Efter en tid kan man anta att de kommer att få "carte blanche" i sin jakt.
Nu har regeringen lovat att så inte ska bli fallet. Information som inte är relevant eller överkommits av misstag ska förstöras.

I denna jakt på terrorister upphör brevhemligheten att existera, källskyddet likaså.
Eftersom brevhemligheten över internet inte längre finns blir nästa logiska steg att kasta sig över de fysiska breven. Adress som adress. Brevlåda som brevlåda.


Men..någon måste gå igenom det och ska vi verkligen inte behålla denna godbiten. Ska allt bara glömmas? Han,hon,gruppen,partiet är ju nästan terrorister. Kanske inte i år men nästa år. Och för övrigt har de ju osunda tankegångar...


Vi går mot en framtid inte många vill ha.

Men de flesta följer med, likt lämmlar mot stupet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar