söndag 10 januari 2010

Halal TV

Ibland kan man läsa något som är intressant. Jag håller med det som sägs i artikeln ang bemötandet av muslimer. Genom Halal TV grundfäster man den uppfattningen att alla muslimer inrättar sitt liv helt efter koranen. Den absoluta majoriteten följer dock våra svenska lagar och försöker förstå våra sedvänjor. Jag är övertygad om att det finns många muslimer som bär sin tro inom sig liksom det finns många kristna som gör det. Och de gör det utan att ha bibeln eller koranen som lagbok.
Ta seden dit man kommer hör man ofta... En svensk som flyttar till Italien skulle då bli katolik. De svenskar som flyttar till Thailand ska bli buddister. Och Iranier som flyttar till Sverige...
Det som behövs är att lyssna mindre på högljudda extremister på alla sidor.

6 kommentarer:

  1. " Ta seden dit man kommer hör man ofta... En svensk som flyttar till Italien skulle då bli katolik. De svenskar som flyttar till Thailand ska bli buddister. Och Iranier som flyttar till Sverige... "

    Det är jo rent trams, världen är inte så stereotyp, "att ta seden dit man kommer" har att göra med att acceptera, respektera och efter bästa förmåga dela värderingar.

    Att som vissa kräva särskilt mat, eller liknande kulturtypiska egenheter, är inte att ta seden, men att kräva andra skal anpassa sig till en själv som gäst.
    Och som lök på laxen, jag är invandrare, men kunna aldrig få en tanke att begära varken särskilda förmåner eller positiv särbehandling.
    Det handlar om respekt och den varan är det tillsyns brist på bland en viss grupp människor där på senare år i stort tal har kommit till Sverige.

    SvaraRadera
  2. Nämn en religon som utövas av immigranter i relativt modern tid som ställt till så mycket strul för orginalbefolkningen runt om i världen...
    Vilket land som helst...
    Hör vi något om buddister??
    Hör vi något om Hinduer??
    Hör vi något om ........??
    Ja det gör vi.

    SvaraRadera
  3. Sv peerpede; För extremister är världen stereotyp. Respekt är ingen envägshistoria, den ska gå åt båda hållen. Den saknas hos vissa grupper, det är sant. Men inte bara i invandrargrupper.

    SvaraRadera
  4. Att ta seden ditt man kommer betyder att man ska göra sitt bästa att respektera de människor man har flyttat till trots man kan inte acceptera allting. Till exempel pratade jag med en man från Libanon som inte kunde förstå att om en man som flyttar från Libanon till London, England då måste mannen helt enklet respektera londonbornas sätt att leva, arbeta samt resa dvs hur de lever och beteer sig samt anpassa sig till deras sätt att leva. Denna mannen från Libanon menade att det behöver man inte alls det för att mannen från Libanon kan minnsan leva i London precis som han levede i Libanon med exakt samma lagar, regler, förursättningar med mera---då ställer jag mig denna fråga---varför flyttar man då till London, England?

    Liknade problem har jag varit med om med de som kallar sig muslimer. Det är som om det finns de som fysisk är i Sverige men mentalt är i ett muslimskt land tex Iran, Irak, Libanon, Egypten med flera. De lever i Sverige som om de levde i ett muslimskt land...då tar de inte seden ditt de kommer.

    SvaraRadera
  5. Under 1400 år har c:a 270 miljoner icketroende blivit mördade av Muslimska jihadister.

    Islam har redan utplånat det kristna mellanöstern och det kristna Nordafrika. Man uppskattar att upp emot 60 miljoner kristna fått sätta livet till under denna erövring.

    Även 80 miljoner Hinduer har mördats, vilket är hälften av alla världens Hinduer.

    Islam upplevs fortfarande av många som en utrotelsemaskin med ett enda mål. Att få hela världen konverterad, och deras sätt att göra det på är med våld.

    Av alla världens konflikter så står faktiskt minst 90% av kamp mellan muslimer och andra eller mot varandra.

    Islamofobin - som det numera alltid brukar heta - har kanske sina historiska skäl..?

    SvaraRadera
  6. 80 miljoner hinduer är inte hälften av alla världens hinduer. Det är inte ens hälften av alla Indiens hinduer, som är 80% idag i ett land på 1200 miljoner. Muslimer ingår visserligen i konflikter, men handlade Armenien/Azerbaijan, Iran/Irak och Indien/Pakistan t ex om islam, eller makt och territorium som de flesta andra krig? Resten av uppgifterna är nog lika felaktiga / tagna ur luften, bäste Jolalus.

    SvaraRadera