torsdag 14 januari 2010

Halt väglag på vintern?

Jag har sagt det innan och jag säger det igen. 5mm mönsterdjup på sommardäck räcker inte när det är halt. Bussar och lastbilar vill man bara möta under kontrollerade former. Samma krav ska gälla för denna grupp som för personbilar.

Länkar: GP GP här här

Korrigering kl 16.10: De 2 första länkarna beror troligen på sol och avstånd enligt utredande polis.

8 kommentarer:

  1. Jag var där. Det var inte halt på platsen. Olyckan orsakades av dålig sikt: bländande sol och ljusreflexer i vägen/ vindrutan.

    SvaraRadera
  2. Ganska svårt med solen rätt in i ögonen också. Den står så lågt så här års plus att alla kanske inte använder sig av spolarvätska? AVSTÅND & HASTIGHET är inte dumt att anpassa även efter hur sikten är.

    SvaraRadera
  3. solen kom bakifrån när han svängde höger...

    SvaraRadera
  4. jag såg när olyckan hände stod på andra sidan vägen de va inte roligt hörde första smällen och sen dom andra två bilar körde ner i diket

    SvaraRadera
  5. Om alla bilister höll avståndet så skulle många olyckor undvikas.....!!!!!!!!!!!!!!1 oavsett om det är halt eller solblänk

    SvaraRadera
  6. Halt ??????? Är det inte halt på vintern ?
    Jag tror att ,avstånd och lite mindre prat i
    telefonen skulle vara bra

    SvaraRadera
  7. Man märker att helgerna är över nu. Trafiken är hetsig och folk tränger sig och ligger väldigt nära, struntar i att blinka, precis som vid plusgrader. Det är helt vansinnigt hur uselt folk kör i Göteborg. Det gick bra i början på snön och kylan. Det var julledigt för många och halkan var ny för säsongen. Nu verkar folk ha vant sig och struntar helt i säkerhet. Tyvärr. Då går det så här.

    SvaraRadera
  8. Häromdagen körde jag på E6 och i vänster körfält kör en bil 2 m bakom en annan i 130 km/h. Det är inte alls konstigt att det händer så mycket olyckor. Tyvärr är det många i 40-50 års ålder som kör som galningar. Man blir ju mörkrädd. Alla dom här dårarna som kör alldeles för fort, förstör många människor liv. När ska dom lära sig hålla avstånd!!!!

    SvaraRadera