onsdag 6 januari 2010

Terroristjakt=muslimjakt

När det talas om terrorister menar de flesta muslimer. Våra politiker och massmedia har ett stort ansvar när man talar om terrorister och benämner dem som muslimer eller islamister. Terrorister är terrorister oavsett om de är kristna, ateister eller muslimer. Vi talar inte om den kristna terroristgruppen IRA eller den ateistisk-socialistiska terrorgruppen RAF,vi talar inte om den kristna terrorgruppen UVF. ingen talar heller om den kristna terrorgruppen RHC.
Det behövs lite nyanser i utpekandet av muslimer som terrorister.
Den vanlige muslimen är fredlig.
Den vanlige kristna är fredlig.
Det talas om minoriteter här.
Den muslimska befolkningen i Europa uppgår till uppskattningsvis 7%.

6 kommentarer:

  1. Varje gång jag hör talas om ETA innehar meningen "terrorist". Håller inte riktigt med dig. Sedan har ju Bin Landin gjort sin egna beskärda del för att marknadsföra muslimer med terrorism, den mannen förnekar ju inte sig själv direkt.

    SvaraRadera
  2. Det är väl för att terrorist med stort T
    idag utövas av Islamister, all annan terrorism bleknar i jämförelse, ingen annan terrorism skördar tusentals offer.
    Islamisterna är idag den mest aktiva och
    "framgångsrika" de sätter stopp för
    demokratiska förändringsprocesser inom sina
    respektive länder. Att förminska denna terror i betydelse är ett politiskt
    ställningstagande mot väst.

    SvaraRadera
  3. Håller inte med dig då den islamiske terrorn ser hela världen som sin arbetsplats och bekämpar mot hedningarna, vilka inte är muslimer. Än så länge har jag inte hört någon kristen grupp härja i mellanöstern, nordafrika eller någon annan stans för kristenhetens sak. Muslimska terrorister ser alla muslimer som sina bröder och systrar oavsett ras, geografisktläge eller nationalitet. De terroristorgan du nämner verkar relativt lokala och har först och främst en politisk agenda, sen om de är kristna eller ateister, etc är en bisak. Både bin Ladin, mullorna i Iran, lägren i Yemen, Talibanerna, etc har en gemensam sak, nämligen skippa rättvisa med hjälp av koranen mot de otrogna, dvs mot resten av världen. Sen vill jag också hålla med dig om, även om du inte uttrycker detta rakt, att islamister inte ska bekämpas med rasism eller separatism som politikerna gärna vill luta sig mot. Europas lösning mot islam får inte bemötas rasism, dvs de allt växande höger vridna partierna läts vinna poäng mitt framför näsan på de etablerade partiernas tafatthet. Rasideologin kommer inte att ha en chans mot islam. Islam bör bemötas med kristendom, dvs kristna ska, liksom islam, se (vilket den också gjorde innan Darwinsmen) varandra som bröder och systrar och försvara dess intressen inte enbart i Europa (eller USA) utan också i mellanöstern och andra platser. Då vi kristna inte bryr oss om de kristna minoriteterna i andra delar av världen, kommer vi aldrig ge den rätta signalen mot imamerna i Iran, regeringspartiet i Turkiet, styret i Irak, Talibanerna eller de islamiska terrorristerna.

    SvaraRadera
  4. Tanken bakom ovanstående inlägg bygger på en
    kristen renässans i samhället. Det är inte det kristna samhället som attackeras utan det moderna sekulariserade samhället som skrämmer fundamentalisterna. Jag har alltid
    trott att de kristna ser en möjlighet att
    flytta fram sina positioner i det sekulariserade samhället, om vi utsätts för ett tryck från Islam. Det man offrar är
    allas rätt till Demokrati, samt alla våra
    rättvisefrågor. Vi försvarar inte idag våra
    muslimers rätt till samma liv som det sekulariserade samhället har utvecklat. Det är en skam.

    SvaraRadera
  5. Med mitt inlägg vill jag inte verka som en kristen fundamentalist och mena samma sak som islamisterna menar, nämligen vara intolerant för andras rätt. Det är vid detta lag en självklarhet att alla har lika rätt till samma liv. Samma självklara försvarsmekanism du talar om rycker tydligen inte in, då tusentals kristna dör eller tvingas emigrera årligen från mellanöstern eller andra muslimskdominerande länder. Det kallar jag skam att vi (den sk kristna sekulära västvärld) sitter armarna i kors och samtidigt tro sig ensidigt (dvs utan motkrav från muslimska länder) kunna försvara demokratin. Då vi ska prata om rättvisefrågor, bör detta inte stanna enbart inom varje landsgräns, utan också vara i samma spelplan som islamisterna spelar på, nämligen den globala arenan. När en Muhammed teckning visas i en liten dansktidning, skanderas det runtom den islamiska världen enhetligt ett fördömande, men samtidigt står vi andra tittar på när ett helt folk (i detta fall danska) förolämpas via flaggbränningar, bojkott eller uttalanden från ledarana. Är inte detta höjden av skam? Varför låter vi, den sekulära väst, ta lilla Danmark tyngden från hela den muslimska mobben? Tror du inte att detta sekulära beteende uppmärksammas och utnyttjas av muslimerna eller terroristerna? I väst har vi demonterad ner kristendomen och infört sekulära geografiska stater, samtidigt begränsat oss att tänka globalt ansvarstänkande. Detta medför självklart ett eldorado scenario för extremism från både högern och islam vilka ter sig mantla den rollen och plötsligt blir de enda rösten utåt.

    SvaraRadera
  6. Sv; Med ömsesidig respekt för andra människor vinner man mycket. Tyvärr florerar extremismen på alla sidor och det är den som hörs mest.

    SvaraRadera