torsdag 14 januari 2010

Rappakalja...

kallar jag försäkringskassans försök till förklaring med Generaldirektör Adriana Lenders utspel.
"Just nu upplever många människor sig utsatta" är att förringa vad det innebär att drabbas av en sjukdom. Man är utsatt. Så är det. När man säger att de "upplever sig" gör man genast fritt för tanken att det bara är något de inbillar sig.

När hon berör den tragiska händelsen som slutade i ett självmord reducerar hon det till att bli en fråga om kontaktproblem mellan F-kassa och sjukskriven!

Det finns mer men jag avslutar med en sista sak som visar på hur illa ställt det egentligen är.
"Nästan alla som ansöker om sjukpenning får det, men jag har den största förståelse för att den som blir nekad ersättning kan känna sig ifrågasatt och ta beskedet hårt. Det är en utmaning för Försäkringskassan att göra korrekta bedömningar, föra en god dialog med den försäkrade och ibland förklara varför någon inte har rätt till ersättning. Vi försöker göra detta med respekt och medkänsla för den enskilde och dennes situation.

Försäkringskassan följer noggrant hur vi hanterar ärenden och strävar kontinuerligt att förbättra handläggning och medborgarkontakt. Vårt uppdrag är också att belysa effekter av rådande lagstiftning. De frågor som det nu aktuella fallet aktualiserar kommer beaktas i detta arbete."

Här kommer det igen: kan känna sig! varför inte:känner sig?
Det är en utmaning för F-kassan...föra dialog...ibland förklara...försöker göra...
Varför inte SKA?

Slutklämmen är helt i linje med det föregående: "De frågor som det nu aktuella fallet aktualiserar kommer beaktas i detta arbete"

Smaka på den ett tag.
Den meningen är nästan kuslig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar